EGIPTE
Internacional 18/02/2011

Milers d'egipcis tornen a la plaça Tahrir per celebrar la primera setmana sense Mubàrak

L'exèrcit s'ha tornat a instal·lar a la plaça de l'Alliberació del Caire per controlar els accessos entre un ambient festiu i amb reivindicacions sobre el futur del país

Efe
1 min
La manifestació a la plaça Tahrir

El Caire p { margin-bottom: 0.21cm; } Milers d'egipcis han celebrat avui a la plaça Tahrir la primera setmana de la renúncia de Hosni Mubàrak. Des del matí milers de persones s'han congregat a la manifestació al Caire, on s'han tornat a instal·lar els controls de l'exèrcit que controlen els accessos a la plaça. “Hem vingut a celebrar la sortida de Mubàrak, perquè amb ell al poder no hi ha hagut democràcia”, ha indicat una estudiant de 17 anys. Un altre manifestant ha assegurat que “ara estan especulant amb l'estat de salut de Mubàrak perquè ens en compadim, però el seu règim va ser com el de Franco a Espanya”.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

A la plaça Tahrir l'ambient ha estat totalment festiu i amb reivindicacions sobre el futur del país: “el poble vol el desenvolupament d'Egipte, la caiguda del govern”. Un enginyer ha dit que “el govern ha de marxar perquè és el que queda del règim de Mubàrak”. A més ha exigit una acció ràpida perquè “s'alliberin tots els presos polítics”. Un clergue musulmà ha considerat que “la revolució ha aconseguit aturar les injustícies i puguem tenir llibertat”.

stats