Sudan
Internacional 20/02/2012

Escalada de tensió a Darfur entre rebels i les tropes de l'ONU

El Moviment per la Justícia i la Igualtat havia anunciat la detenció de 52 membres de la missió de pau de l'ONU i la Unió Africana. Després que l'ONU assegurés que no era veritat els rebels han rectificat

Reuters
1 min

KhartumConfusió a Darfur per un presumpte segrest de soldats de l'ONU. El Moviment per la Justícia i la Igualtat (JEM), un important grup rebel de la regió sudanesa de Darfur, ha anunciat aquest dilluns la captura de 52 soldats, la majoria d'ells procedents del Senegal. Els militars formarien part de la missió de pau de l'ONU i la Unió Africana (Minaud) al Sudan.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Un portaveu del JEM havia explicat que havien detingut els soldats en entrar al seu territori sense permís i perquè anaven acompanyats de tres sudanesos que creien que col·laboraven amb els serveis secrets del govern sudanès. A més, havia afegit que els retinguts no serien alliberats fins que s'esbrinessin les raons de la seva entrada al territori rebel. Però després que l'ONU assegurés que no hi havia ostatges, el grup rebel ha respost anunciant que ja els havia alliberat.

El JEM forma part d'una aliança de grups rebels sudanesos a Darfur que lluiten per enderrocar el govern del president sudanès, Omar al-Baixir.

stats