Àfrica
Internacional 26/12/2010

Les Nacions Unides alerten de l'onada de refugiats que fuig de Costa d'Ivori

Tres presidents africans volaran cap a Costa d'Ivori dimarts per convèncer el president sortint Laurent Gbagbo de deixar el càrrec i advertir-lo que, si no ho fa, haurà d'afrontar una guerra, segons declaracions de Benín.

Agències
1 min
Cascos Blaus protegeixen Alassane Ouattara, vencedor dels comicis segons la comunitat internacional. Foto: AFP PHOTO / ISSOUF SANOGO

ABIDJANLes Nacions Unides han declarat que hi ha 14.000 refugiats que han fugit de la Costa d'Ivori cap a la veïna Libèria des de les disputades eleccions del 28 de novembre, i la por fa pensar en una possible reobertura de la guerra civil del 2002 – 2003.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les Necessitats humanitàries augmenten pels “refugiats majoritàriament dones i nens així com pels camperols que els acullen”, ha explicat l'ACNUR, l'agència pels refugiats de les Nacions Unides. A més, gairebé 200 persones ja haurien mort per les disputes postelectorals.

Seran els presidents de Benín, Sierra Leone i Cap Verd, en representació del bloc regional ECOWAS, els qui advertiran Gbagbo "que ha de fer un pas endavant tan de pressa com sigui possible o legitimarà una acció militar" ha explicat el ministre d'Afers Estrangers de Benín, Jean Marie Ehouzou.

Un portaveu del govern de Gbagbo ha respost que l'amenaça és “injusta”.

Gbagbo, per ara, ha resistit totes les peticions perquè cedeixi el poder al seu rival Alassane Ouattara, després que l'ONU, els EUA i la UE han reconegut el seu rival el vencedor de les eleccions del 28 de novembre.

stats