NIGÈRIA
Internacional 28/12/2010

Un grup islamista radical reivindica els atemptats de la vigília de Nadal al centre i al nord-est del país

Els atacs a les ciutats de Jos i Maiduguri després dels enfrontaments entre joves cristians i musulmans, deixen almenys 86 morts i més d'un centenar de ferits

Reuters
1 min
Gent al voltant d'una fossa comuna després dels enfrontaments de la setmana passada a Jos.

Abuja p { margin-bottom: 0.21cm; } Un grup islamista radical ha reivindicat els atemptats a la ciutat de Jos, al centre de Nigèria, i els atacs amb bomba en esglésies de la ciutat de Maiduguri, al nord-est del país, que es van produir divendres de la setmana passada. Els fets, que van tenir lloc dos dies després d'enfrontaments entre joves cristians i musulmans al centre del país, ja han provocat almenys 86 morts i més d’un centenar de ferits, segons dades de la policia nigeriana.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'organització, que es fa dir Boko Haram, ha assegurat a través d'un comunicat a la seva web que és al darrere dels dos atemptats. Boko Haram ja va protagonitzar l’any passat una revolta que va acabar amb enfrontaments amb la policia i va provocar més de 800 morts.

D'altra banda, la policia nigeriana ha detingut dues persones a Jos per possessió de dinamita i armes. Vinculen els dos arrestats als dos atemptats de la vigília de Nadal.

stats