EGIPTE
Internacional 27/01/2011

Obama diu a Mubàrak que si no fa un canvi polític profund pot perdre l'aliança amb els EUA

L'opositor egipci, Mohamed ElBaradei, vola des de Viena per unirse a les protestes i liderar la transició

Agències
1 min

El Caire p { margin-bottom: 0.21cm; } El president dels EUA, Barack Obama, pressiona el seu homòleg egipci, Hosni Mubàrak, i li adverteix que necessita fer reformes polítiques “profundes” per garantir l'estabilitat del país i l'aliança a llarg termini.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les pressions de Mubàrak també arriben des de Viena: l'opositor Mohamed ElBaradei ha volat al país per unir-se a les protestes. El Nobel de la pau per haver desmentit el 2003 l'existència d'urani a l'Iraq ha fet saber als egipcis que arriba al Caire “a punt” per liderar la transició, si ells volen.

Mentrestant al carrer es preparen per a la protesta més gran de la setmana. Està convocada per divendres, dia festiu a Egipte, després de les oracions, una manifestació a totes les grans ciutats del país.

Fins ara, el balanç de la repressió policial a les protestes és de set morts i 1.000 ferits i el president egipci continua sense comparèixer des de dimarts, malgrat que el ministeri l'Interior hagi prohibit les reunions públiques i bloquejat el Twitter.

stats