ALGÈRIA
Internacional 23/10/2011

Tres cooperants segrestats en el campament saharaui de Tindouf, a Algèria

Dos dels segrestats són Enric Gonyalons i Ainhoa Fernández, mallorquí i extremenya, respectivament. La tercera cooperant és una activista italiana

Sergi Riera* (servei especial)
1 min
Detall dels resultats del tiroteig en un 4x4. S. RIERA

Rabuni (Algèria)Un grup d'assaltants va segrestar aquesta mitjanit passada a tres cooperants al campament saharaui de Rabuni, la capital administrativa de la regió de Tindouf, al sud-oest d'Algèria. Els segrestats són el mallorquí Enric Gonyalons, de la Fundació Mudubat –amb seu a Bilbao–; Ainhoa Fernández, membre de l'Associació de Solidaritat amb el Poble Saharaui d'Extremadura. La tercera cooperant segrestada, de nacionalitat italiana, és Rosella Urru.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Ferits i segrestats

Gonyalons i la noia italiana estarien ferits. Els assaltats van entrar ahir a la nit a l'edifici on s'allotgen els cooperants i van lligar el guàrdia de seguretat. Un cop van irrompre un cooperant saharaui va plantar cara als assaltants però el van ferir. Tot seguit es van endur els tres hostatges.

L'equip de seguretat del Front Polisario es va activar de seguida i segueix el rastre als segrestadors. En un comunicat oficial del ministeri de la Informació de la República Àrab Democràtica Saharaui, expliquen que van arribar amb 4x4 des de Mali utilitzant armes de foc i se'n van endur els hostatges pel mateix camí. Per haver ferit dos dels hostatges, les autoritats saharauis consideren l'atac un acte terrorista i el condemnen enèrgicament. Asseguren que faran tot el possible per trobar els assaltants.

* Sergi Riera forma part de l'Associació d'Amics de la Televisió Saharaui

stats