BANYA D'ÀFRICA
Internacional 17/10/2011

Al-Shabaab torna a negar estar al darrere del segrest de les dues cooperants de MSF

El grup islamista vinculat a Al-Qaida amenaça amb atacar Kènia si Nairobi no para la seva ofensiva a Somàlia

Agències
1 min
Soldats kenians a la frontera amb Somàlia dissabte. AFP

NairobiLa milícia radical islàmica Al-Shabaab, vinculada a la xarxa terrorista Al-Qaida, ha negat aquest dilluns en un comunicat estar involucrada en el segrest de dijous de les dues cooperants de Metges Sense Fronteres.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Al-Shabaab nega categòricament totes les acusacions relacionades amb el segrest de turistes i cooperants a Kènia", ha subratllat la milícia, en al·lusió també a altres segrestos esdevinguts en l'últim mes en zones pròximes a la frontera amb Kènia. "Les acusacions de les autoritats kenianes sobre els recents segrestos són, en el millor dels casos, infundades. I a més de ser meres conjectures, no estan substanciades amb cap prova verificable", ha dit un portaveu del grup armat.

Amenaces a Kènia

En unes declaracions davant d'un grup de periodistes, Al-Shabaab també ha amenaçat el govern de Nairobi d'entrar a Kènia si no para d'enviar l'exèrcit a la frontera. Les tropes kenianes van tancar el pas entre els dos països el dijous, després de saber-se la desaparició de les dues cooperants de MSF, Monserrat Serra i Blanca Thiebaut. Arran del segrest de ja quatre estrangers en poques setmanes, Nairobi ha decidit enviar tropes a Somàlia per combatre Al-Shabaab.

stats