SUDAN
Internacional 06/04/2011

El Sudan acusa Israel d'un atac aeri amb dues víctimes mortals

El govern sudanès assegura que tenen proves que darrere de l'agressió hi ha l'exèrcit israelià, tot i que Tel Aviv vulgui desviar l'atenció acusant el país africà de donar suport a moviments islamistes

Efe
1 min
El ministre d'Exteriors del Sudan, Ahmed Karti

Khartum p { margin-bottom: 0.21cm; } El govern del Sudan ha acusat Israel de perpetrar un atac aeri en un port de la costa sudanesa del mar Roig que va acabar amb dues víctimes mortals. El ministre d'Afers Exteriors del Sudan, Ahmed Karti, ha assegurat que “tenim proves que indiquen que l'atac va ser llançat per Israel, però desconeixem la causa de l'agressió”. El ministre considera que per desviar l'atenció sobre aquest atac, Israel acusa el Sudan de donar suport a moviments islamistes, una acusació que ha negat rotundament. Pel que fa als dos morts, Karti ha explicat que desconeixen les identitats però que “eren, simplement, dos ciutadans que tornaven de l'aeroport”.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El ministre sudanès ha assegurat, a més, que Tel Aviv ha perpetrat aquest atac per impedir que els Estats Units retirin el Sudan de la llista de països que patrocinen el terrorisme internacional. El 2009, les autoritats del Sudan van culpar Israel d'un bombardeig contra un comboi en territori sudanès perquè van sospitar que portaven armes cap a Gaza. En aquell atac van morir 39 persones.

stats