SUDAN
Internacional 08/01/2011

Enfrontaments entre milícies rebels i exèrcit del sud acaben amb sis morts abans del referèndum

El clima de celebracions als territoris del sud per la votació de demà sobre la independència es veu enterbolit per les víctimes. Hi participaran 4 milions d'habitants

Agències
1 min
Preparatius del referèndum a Khartum.

Juba p { margin-bottom: 0.21cm; } Enfrontaments entre les milícies rebels i l'exèrcit del sud del Sudan han acabat amb sis persones mortes els últims dos dies. Les víctimes han enrarit el clima de celebracions que es viu en altres parts dels territoris del sud, a només un dia perquè se celebri un referèndum que ha de donar lloc a la divisió del país en dos estats.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Dirigents del sud del Sudan han acusat els líders del nord de donar suport a les milícies per intentar enterbolir la votació. El nord d'aquest país africà, que s'oposa a la independència dels territoris del sud, ha negat aquestes acusacions.

El referèndum al Sudan també ha de ser la culminació dels acords de pau del 2005, que van posar fi a dues dècades d'enfrontament bèl·lic entre el nord i el sud. Es calcula que dos milions de persones han mort en la guerra civil més llarga al continent africà. De fet, aquests acords incloïen la celebració de la votació, en què està previst que participin quatre milions d'habitants.

stats