UGANDA
Internacional 27/01/2011

Troben mort a cops a casa seva un defensor de l'homosexualitat

El nom, fotografia i adreça de l'activista David Kato van aparèixer en una article d'un diari local que es titulava “Pengeu-los” el novembre passat

Agències
1 min
La portada del diari que assenyalava l'activista.

Kampala p { margin-bottom: 0.21cm; } La policia ha confirmat la mort de David Kato, un defensor actiu dels drets dels homosexuals que va aparèixer llistat l'1 de novembre passat en un diari ugandès. En l'article del diari Rolling Stone s'enumeraven un total de 14 homosexuals, hi sortien les seves fotografies i es podia llegir al titular “Pengeu-los”.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Ser gai o lesbiana a Uganda és il·legal, amb penes de fins a 14 anys de presó. El govern va aprovar fa poc l'augment de les sancions, incloent-hi fins i tot la pena de mort en alguns casos.

“Els testimonis han dit a la policia que un home va entrar a casa de Kato a Mukono cap a la una de la tarda del 26 de gener, el va colpejar al cap i va fugir amb cotxe”, declarava un observador de Human Rights Watch.

L'associació de l'activista, la Sexual Minorities Uganda (SMUG), ha dit que Kato havia rebut amenaces de mort d'ençà que el seu nom, fotografia i adreça s'havien publicat al diari ugandès Rolling Stone l'any passat.

stats