TUNÍSIA
Internacional 06/01/2011

Onada de protestes juvenils contra l'atur

L'enterrament del jove venedor ambulant per les cremades que es va fer després d'immolar-se provoca una allau de queixes amb tres víctimes mortals més

Afp
1 min
Una protesta el 27 de desembre als carrers de Tunis.

Tunis p { margin-bottom: 0.21cm; } La mort d'un jove venedor ambulant aquest dimecres per les cremades que es va provocar ell mateix el 17 de desembre quan intentava immolar-se ha desencadenat una onada de manifestacions a Tunísia de joves per protestar contra l'atur. Fins a 5.000 persones han format un seguici en l'enterrament d'aquest jove prop de la ciutat de Sidi Bouzid, al centre-oest del país africà, en què s'han escoltat crits de venjança i contra el govern.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El moviment de protesta ha deixat fins ara quatre víctimes mortals. A més de la mort del jove, dos manifestants han mort després de rebre uns trets i un altre ha perdut la vida després de llençar-se als cables elèctrics d'un pal. El govern tunisià qüestiona aquesta última mort i ja ha encarregat una investigació. La desesperació de la població ha portat precisament a les autoritats a tallar l'electricitat aquest dimecres a Sidi Bouzid per evitar la mort d'una dona i els seus tres fills, que intentaven fer el mateix que el jove mort.

La primera víctima, un llicenciat de 26 anys a l'atur, es va intentar immolar el 17 de desembre davant les oficines de la policia municipal de Sidi Bouzid per protestar perquè li havien confiscat les fruites i verdures que venia al carrer. La seva desesperació reflecteix el clima de tensió que es viu al país per la desocupació juvenil.

stats