EGIPTE
Internacional 25/01/2011

Els activistes egipcis es preparen per a un dia de reivindicacions de suport a la revolta tunisiana

L'oposició informa que el govern ha promès detencions si els Germans Musulmans participen en les protestes. Els manifestants demanen suprimir de la llei d'emergència

Agències
1 min

El Caire p { margin-bottom: 0.21cm; } Egipte es prepara per a un dia de protestes generalitzades. Els activistes antigovernamentals consideren que la manifestació d'avui ha de ser “un dia de revolta en contra de les tortures, la pobresa, la corrupció i l'atur” i s'inspiren en el model de revolta seguit a Tunísia.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els diferents actes a la capital, el Caire, s'han coordinat a través de la xarxa social Facebook, on ja donen suport a la protesta desenes de milions de persones. Segons els organitzadors, la manifestació ha de ser també “el final del silenci i la submissió. Serà l'inici d'una nova plana en la històra d'Egipte”.

Els Germans Musulmans, el principal grup de l'oposició egípcia, han informat que la Seguretat de l'Estat ha convocat alguns dirigents de l'organització i els ha advertit que si se sumen a les protestes seran arrestats immediatament.

stats