Somàlia
Internacional 04/04/2012

Un atac suïcida al Teatre Nacional de Somàlia mata directius esportius

Els caps del Comitè Olímpic i de la Federació de Futbol són entre els deu morts per un atac bomba suïcida al Teatre Nacional de Mogadiscio

Efe
1 min
Soldats transporten el cos del cap de la Federació Somali de Futbol, Said Mugabe, després de l'explosió al Teatre Nacional. / OMAR FARUK / REUTERS

MogadiscioAlmenys 10 persones han mort aquest dimecres, i diverses desenes han quedat ferides en un atemptat suïcida durant una cerimònia al Teatre Nacional de Mogadiscio, que ha reobert les seves portes recentment.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El director de la Televisió Nacional Somali, Liban Ali Nur, present al teatre en el moment de l'explosió, ha explicat que una dona s'ha fet passar per periodista i s'ha immolat al mig de l'acte, organitzat pel Govern Federal de Transició del país. Entre els morts hi ha el president de la Federació de Futbol de Somàla, Said Mohamed Mugabe, i el del Comitè Olímpic del país, Adam Haji Yabarow.

El ministre somali de Defensa, Hussein Arab Isse, ha informat que el primer ministre del país, Abdiweli Mohamed Ali, estava parlant en la cerimònia en el moment de la deflagració, encara que no va quedar ferit.

El ministre de Finances i dos diputats del país africà sí que han estat afectats per l'explosió, així com diversos periodistes i destacats artistes somalis. Malgrat que encara cap grup s'ha responsabilitzat de l'atac, la milícia islamista radical Al-Shabaab, que al febrer va anunciar la seva unió formal amb la xarxa terrorista Al-Qaida, du a terme atemptats d'aquest tipus a la capital somali de manera rutinària.

Somàlia no té govern efectiu des del 1991, quan va ser derrocat el dictador Muhammad Ziyad Barre i van passar a controlar el territori senyors de la guerra tribals, milícies islàmiques i bandes delinqüents armades.

stats