Internacional 03/09/2012

Un centenar de morts a Madagascar en una disputa entre ramaders

Els habitants d'una regió han atacat amb llances, pedres i destrals lladres de bestiar al sud-est de Madagascar i n'han mort almenys 86

Efe
1 min

AntananariboAlmenys 86 lladres de bestiar han mort al sud-est de Madagascar en mans d'habitants de la zona armats amb llances, pedres i destrals. El governador de la regió d'Anosy –on ha tingut lloc la massacre–, Guy Venance Randriatefiarison, ha informat que els veïns d'una desena de pobles de la zona van atacar lladres 'dahalo' divendres passat, que van provocar el desplaçament de milers de persones.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Recentment, els 'dahalo', armats amb fusells AK-47 i rifles de caça, han recorregut la regió saquejant cases i ramats. Els actes s'han saldat amb el robatori d'almenys un miler de caps de bestiar.

El juny passat, i davant de la creixent inseguretat a la zona, el govern de la república malgaixa va enviar la policia nacional a intentar atrapar el líder dels 'dahalo', Remena Bila, una missió que els agents no van aconseguir completar.

A mitjans d'agost, les autoritats d'Anosy, amb col·laboració amb la policia, van començar a impartir lliçons d'autodefensa a les comunitats locals, que ara s'han llançat contra els assaltants i fins i tot els han tallat els braços i se'ls han quedat com a trofeu.

stats