SUDAN DEL SUD
Internacional 07/02/2011

El 98,8% dels sudanesos del sud voten a favor de la independència

El president del Sudan, Omar al-Bashir, diu que no posarà entrebancs en la decisió dels votants. Al-Bashir anuncia que “acceptem el resultat i respectem l'elecció”

Efe
1 min
Jalil entrega els resultats al president sudanès

Khartum p { margin-bottom: 0.21cm; } El president de la Comissió Electoral del Sudan, Mohamed Ibrahim Jalil, ha assegurat que el 98,83% dels votants al referèndum d'autodeterminació del sud, que es va celebrar el 9 de gener, van votar a favor de la independència. Jalil va oferir aquestes dades a la premsa després d'entregar els resultats oficials al president del Sudan, Omar al-Bashir, que ha dit que “anunciarem davant de tot el món que acceptem el resultat i que respectem l'elecció dels sudanesos del sud”. El president ha mostrat la seva satisfacció per la feina de la comissió i ha donat les gràcies als ciutadans per la seva participació en unes eleccions “tranquil·les i transparents fins a l'extrem”. Al-Bashir ha indicat que “els resultats del referèndum són coneguts, el poble del sud ha escollit la separació. Estem compromesos amb el manteniment dels llaços entre el nord i el sud”.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La Comissió del Referèndum del Sud del Sudan ja va revelar el 23 de gener que el 98,8% dels votants estava a favor de la independència. A partir d'ara, després del període de transició fixat en els acords de pau del 2005 entre el nord i el sud, la independència serà efectiva a partir del 9 de juliol.

stats