Egipte
Internacional 12/02/2011

El nou govern egipci es constituirà avui

L'executiu estarà format per tecnòcrates i militars, i s'encarregarà de convocar eleccions i de reformar la constitució

Agències
1 min

El CaireEl nou govern egipci quedarà constituït avui mateix, i estarà format principalment per tecnòcrates i militars. No hi haurà, en canvi, cap representant dels partits polítics, segons informa l'agència de notícies de Qatar QNA. El nou executiu serà presentat aquest dissabte pel Consell Suprem militar, l'organisme que s'ha fet amb el poder després de la dimissió de l'expresident Hosni Mubàrak.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les principals funcions del nou govern seran preparar la convocatòria d'eleccions parlamentàries i presidencials i redactar una nova costitució per al país. Està previst que el consell constitucional es reuneixi d'emergència també al llarg del dia d'avui per tal d'analitzar les possibles esmenes a la carta magna, segons informa Al Jazira.

A banda d'això, s'ha de constituir també un consell presidencial que encapçalarà el ministre de Defensa i president del Consell Suprem de l'Exèrcit, el marsical Mohamed Hussein Tantawi. Aquest organisme comptarà amb la presència de caps militars i dirigents civils, entre els quals hi haurà el president del Tribunal Constitucional, segons fonts de QNA.

stats