ÀFRICA
Internacional 24/01/2012

Les forces de seguretat nigerianes detenen 158 sospitosos de formar part de Boko Haram

158 sospitosos de ser membres del grup islamista radical Boko Haram, al darrera dels últims atemptats sanguinaris a Nigèria, haurien estat arrestats

Ara
1 min
Oficials de policia entren al domicili d'un sospitós de ser membre de Boko Haram. / AMINU ABUBAKAR

BarcelonaLes forces de seguretat nigerianes afirmen que han detingut 158 sospitosos de ser membres del grup islamista radical de Boko Haram, que va revindicar els atemptats de divendres passat a Kano.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Una força especial militar hauria fet les detencions, segons informa la CNN, tres dies després de les bombes i trets que van sembrar el pànic a la ciutat de Kano, al nord, la segona més gran del país.

Alguns dels sospitosos s'han resistit a l'arrest i han intercanviat trets amb les forces de seguretat.

Les xifres de víctimes ballen. Segons els líders de la comunitat, el nombre de morts ha pujat a, com a mínim, 211; un diari local en sumava 215; la policia ha informat de 185 i el govern ha declinat confirmar-ne el nombre, però en l'última actualització el situava en 157.

El president de Nigèria, Goodluck Jonathan, va visitar la ciutat diumenge, després que els atacs deixessin la seu de la policia i altres edificis governamentals en ruïnes. "El missatge que tinc per a la gent de Kano és el mateix que tinc per a tots els nigerians: un atac terrorista sobre una persona és un atac sobre tots nosaltres", va dir en un missatge a la seva pàgina de Facebook.

El grup islamista de Boko Haram, el nom del qual vol dir "l'educació occidental és un sacrilegi", va reclamar els atemptats en una trucada al diari Daily Trust. Boko Haram és al darrera de mesos de bany de sang, amb esglésies i seus policials entre els objectius.

stats