LÍBIA
Internacional 24/03/2011

Un caça francès destrueix un avió militar de les forces de Gaddafi

L'exèrcit gal ha informat que ha llançat un míssil contra l'avió libi quan ha aterrat a la ciutat de Misurata perquè havia violat la resolució 1973 de l'ONU

Reuters
1 min
Un caça francès sortint de la base de Solenzara

MisurataUn caça francès ha destruït un avió militar de Líbia que havia aterrat a la base de Misurata, segons han confirmat des de l'exèrcit francès. Tot i que inicialment s'havia infornat que l'avió libi havia estat destruït quan sobrevolava la ciutat de l'oest del país, els militars gals han explicat que l'han bombardejat quan ha aterrat. El caça francès ha llançat un míssil AASM contra l'avió de Gaddafi, que havia estat detectat per un radar de la coalició mentre “violava la reoslució 1973 de l'ONU”, que ha imposat una zona d'exclusió aèria.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les forces de Gaddafi han entrat durant aquesta nit a la ciutat de Misurata i han assetjat l'hospital principal. Unes hores més tard, les forces franceses han colpejat una base aèria líbia, en el cinquè dia de bombardejos de la coalició internacional contra les forces de Trípoli. El ministre d'Exteriors francès, Alain Juppé, ha defensat el ritme de l'operació internacional, i ha assegurat que cinc dies no són suficients per aconseguir l'objectiu de protegir els civils dels atacs de Gaddafi. Juppé ha considerat que la intervenció podria durar setmanes.

Per la seva banda, el Parlament de Turquia ha decidit donar suport a la decisió del govern de participar en una operació de l'OTAN per fer complir l'embargament d'armes a Líbia. Turquia ha decidit, a més, donar suport a la zona d'exclusió aèria, sempre que l'objectiu sigui protegir civils. Tot i això, el primer ministre turc, Recep Tayyip Erdogan, ha expressat la seva sospita sobre les operacions militars, i ha considerat que alguns països vulguin actuar a Líbia per fer-se amb la riquesa mineral del país.

stats