Marroc
Internacional 28/04/2011

Un kamikaze hauria provocat l'explosió en un bar de Marràqueix que almenys 15 morts

L'explosió d'una bomba en un bar a la principal plaça de la ciutat sacseja el major centre turístic del país

Agències
1 min
El restaurant de Marraqueix on hi ha hagut l'explosió

MarraqueixUn testimoni citat per l'Agència France Press assegura que ha vist com un home s'acostava a l'interior del local, molt concorregut pels turistes que visiten Marràqueix, i feia explotar l'artefacte que portava a sobre. Altres testimonis, però, asseguren que han vist un home que ha entrat al bar, ha deixat una maleta i ha marxat abans que explotés.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els fets han passat aquest migdia a la plaça de Jamaa el-Fna, una de les grans atraccions turístiques de la cituat, i, tot i que en un primer moment s'ha pensat que havia estat una explosió fortuïta, el govern del Marroc ha acabat confirmat que ha estat un atemptat terrorista.

Hi ha 15 morts i hi una vintena de ferits, alguns dels quals molt greus, que s'han evaquat del lloc de l'explosió on encara hi treballen els equips d'emergències. Tot i aquesta xifra de víctimes per l'atac, hi ha una certa confusió sobre el nombre exacte de morts: altres fonts asseguren que són 18 les persones mortes. Una desena serien estrangers, majoritàriament francesos. Les autoritats espanyoles han indicat que no tenen constància que cap de les víctimes fos procedent de l'Estat espanyol.

stats