LÍBIA
Internacional 23/02/2011

Les organitzacions pels Drets Humans xifren en 640 els morts a Líbia

El ministre d'Exteriors italià, Franco Frattini, creu que les informacions que hi podria haver 1.000 víctimes durant les protestes contra Gaddafi és “verosímil”

Agències
1 min
Enterraments als afores de Trípoli. Imatges preses del portal One Day On Earth (No verificades)

Trípoli p { margin-bottom: 0.21cm; } La Federació Internacional de Drets Humans (FIDH) ha indicat que la xifra de morts durant les protestes a Líbia és de 640, dels quals 130 són militars de la regió de Bengasi assassinats pels seus oficials després de negar-se a disparar contra els manifestants. La FIDH ha assegurat que el balanç de morts s'ha fet “un per un” gràcies a informacions facilitades per fonts mèdiques i militars. Segons aquesta organització a Trípoli hi ha 275 morts i a Bengasi 230.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Per la seva banda, el ministre d'Afers Estrangers italià, Franco Frattini, ha dit que la xifra de 1.000 morts a Líbia és “verosímil”. “No tenim notícies sobre el nombre exacte de víctimes, però la possibilitat que arribi al miler és verosímil”, ha dit Frattini. Segons el membre libi de la Cort Penal Internacional (CPI), Saied al Shanuka, el balanç de morts durant les protestes contra el règim de Moammar al-Gaddafi arriba als 10.000. En unes declaracions a la cadena Al-Arabia, Al Shanuka, que no ha indicat si parlava en nom del TPI, també ha assenyalat que els ferits poden arribar a prop de 50.000.

stats