COSTA D'IVORI
Internacional 11/04/2011

El president electe de Costa d'Ivori demana que s'evitin "actes de represàlia i violència"

Alassane Ouattara fa un discurs a la televisió ivoriana després d'haver detingut al president sortint, Laurent Gbagbo, que ha demanat un alto el foc a les seves tropes. Obama se n'alegra de la detenció d'Gbagbo, que està confinat en un hotel amb la seva família protegit per l'ONU

Redacció
1 min
Alassane Ouattara durant el discurs a la televisió ivoriana / AFP

BarcelonaCosta d'Ivori ha acabat amb dues setmanes de xocs entre les forces del president legítim i el president sortint. Però això no vol dir que es posi fi a un guerra civil i ètnica que té el país dividit des de fa anys. La detenció de Laurent Gbagbo per les forces d'Ouattara significa, en part, el triomf de França, que ha recolzat des d'un primer moment la candidatura del president electe i ha ajudat a aconseguir, a través de les seves forces especials, a detenir Gbagbo i la seva família.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El president electe ha demanat en un missatge televisat que s'evitin "els actes de represàlia i la violència". També ha assegurat que vetllarà per la integritat física del president sortint Gbagbo i que s'iniciarà un procés judicial en contra seu, en què també s'inclourà la seva dona i els seus fills.

Poques hores abans Gbagbo també demanava per televisió un alto el foc. Des dels Estats Units, el president nord-americà Barack Obama, celebrava la detenció del president sortint i felicitava a les forces franceses i l'ONU per les seves accions per "protegir els civils".

stats