ALGÈRIA
Internacional 03/02/2011

El president algerià anuncia que aixecarà l'Estat d'Excepció "d'aquí poc" per evitar més incidents

Abdelaziz Bouteflika pren la decisió "perquè vol acabar amb qualsevol polèmica infundada sobre el tema". La llei d'emergència porta 19 anys en vigor per "lluitar contra el terrorisme al país".

Agències
1 min
El president algerià Abdelaziz Bouteflika.

AlgerEl president algerià, Abdeziz Bouteflika, ha anunciat que anul·larà “d’aquí poc” l’Estat d’Excepció que existeix al país des del 1992. La iniciativa sorgeix davant la pressió de més revoltes al país després de l’aixecament popular a Egipte i Tunísia. Bouteflika, de 73 anys i al poder des del 1999, també afegeix que permetrà manifestacions públiques fora de la capital, Alger, “aviat”.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Per acabar amb qualsevol polèmica infundada sobre el tema, he encarregat al govern que comenci, tan aviat com pugui, l'elaboració dels textos apropiats que permetin a l'estat continuar amb la lluita contra el terriorisme amb la mateixa eficàcia i en el marc de la llei", va dir en un comunicat.

L'Estat d'Excepció es va instaurar a Algèria el febrer del 1992 quan el país estava dirigit per l'Alt Consell de l'Estat (ACE), una presidència col·legiada, per fer front a les insurreccions fomentades pel Front Islàmic de Salvació, un grup prohibit al país.

stats