LÍBIA
Internacional 23/02/2011

La repressió líbia fa témer una marea de refugiats

Un grup de ministres europeus es reuneix a Roma per debatre les repercussions d'un èxode massiu. Els equips de periodistes a la frontera amb Egipte aconsegueixen entrar al país i expliquen que la zona est està controlada per comitès populars. Part de la família de Gaddafi estaria intentant fugir de Trípoli

Agències
1 min
Un grup de libis arriba a la frontera amb Tunísia.

TrípoliLes Nacions Unides temen un "èxode significatiu" de libis que fugen de la repressió i demana als països del voltant i als europeus que acullin els refugiants. A Roma es reuneixen avui els principals ministres de Justícia europeus per veure com afronten la marea de refugiats que es preveu. De moment, els periodistes als passos fronterers amb Tunísia i Egipte expliquen que la gent va arribant de forma regular a la frontera i descriuen "la massacre dels mercenaris" a les ciutats més grans del país.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'est de Líbia estaria controlat per comitès populars que s'organitzen per combatre la repressió que, segons diuen, esperen des de Trípoli, manada per l'encara president Muammar al-Gaddafi. La família del dictador també estaria intentant marxar de la capital. Segons La Veu del Líban s'hauria denegat l'aterratge a Beirut d'un avió amb familiars de Gaddafi.

stats