BANYA D'ÀFRICA
Internacional 13/10/2011

Segresten a Kènia dues cooperants de Metges sense Fronteres, una de Palafrugell

L'empordanesa és Mone Serra, segons informa l'ACN, i l'altra viu a Madrid, segons ha confirmat a l'ARA el Ministeri d'Afers Exteriors. Les dues noies estaven treballant al camp de refugiats de Dadaab quan un grup d'homes armats del moviment islamista radical Al-Xabab, vinculat a Al-Qaida, se les ha endut

Ara
1 min
Imatge aèria del conjunt de camps de Daadab. AFP

BarcelonaUn grup d'homes armats ha segrestat dues cooperants de Metges sense Fronteres (MSF) al conjunt de camps de refugiats de Dadaab, Kènia. Una és de Palafrugell i es tracta de Mone Serra, professora de Tecnologia de l'IES El Pedró de l'Escala que havia demanat una excedència, segons ha confirmat a l'ARA. Serra també col·laborava amb l'ONG Àfrica Viva. L'altra noia viu a Madrid, segons ha confirmat a l'ARA el Ministeri d'Afers Exteriors.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els fets han tingut lloc aquest dijous al matí quan un grup d'homes armats han atacat dos vehicles quatre per quatre de l'organització. Un conductor ha resultat ferit i han desaparegut les dues cooperants de nacionalitat espanyola, segons informa el ministeri d'Exteriors. L'atac ha estat al camp d'Ifo (a 100 km de la frontera amb Somàlia), on opera MSF, segons ha confirmat també a l'ARA la mateixa ONG.

En roda de premsa a Barcelona, la directora d'operacions de Metges sense Fronteres, Raquel Ayora, ha dit que en el moment de l'incident al camp de refugiats hi havia 8 cooperants internacionals i 60 kenians. MSF operen a Dadaab un hospital d'atenció primària on s'atenen refugiats somalís. Ara s'estava treballant per començar a dispensar atenció secundària.

Sense seguretat

Metges sense fronteres no té seguretat pròpia en els països on opera, només a Somàlia. La seva política de seguretat és buscar l'acceptació de la població on treballen.

El Ministeri d'Exteriors desaconsella viatjar a Kènia.

MSF ha obert un comitè de crisi per mirar d'esbrinar què ha passat i en aquests moments estan reunits a la seu de l'entitat a Barcelona.

stats