COSTA D'IVORI
Internacional 11/04/2011

Les tropes franceses avancen cap al centre d'Abidjan

Un grup de soldats francesos està acostant-se a la residència del president sortint Gbagbo amb uns 30 vechicle blindats després de l'atac coordinat per aire ahir a la nit entre França i l'ONU

Afp
1 min
Un grup de soldats francesos s'entrena per entrar a Abidjan / EFE

AbidjanUn grup d'helicòpters francesos han disparat contra la residència de Laurent Gbagbo a Abidjan, hores després de l'ofensiva guiada per l'ONU i França contra la residència del president sortit de Costa d'Ivori.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Els helicòpters Licorne sobrevolaven a mig matí la residència de Gbagbo. Han llançat diversos míssils sobre la zona. Una fumerada negra cobria tots els voltants del palau presidencial", ha declarat un testimoni.

França i l'ONU declaren haver colpejat des de diumenge a la tarda diferents punts estratègics, claus pel bastió de Gbagbo.

A més a més, segons les últimes informacions, s'han vist una 30 vehicles blindats francesos a prop de l'epicentre del conflicte. Segons Alfred Kouassi, "els blindats estan avançant i fins i tot hi ha un helicòpter estacionat per damunt seu".

D'altra banda, Henri Guaino, conseller especial de Nicolas Sakozy, ha afirmat aquest matí que la participació de França i de les tropes de les Nacions Unides vol evitar "un bany de sang" a Abidjan, i no pas "expulsar militarment" el president sortint Laurent Gbagbo. "França no té pas la missió d'expulsar Laurent Gbagbo per la via militar", ha declarat M. Guaino al canal de televisió France 2.

stats