Internacional 12/03/2013

Un jove tunisià es cala foc en una cèntrica avinguda de la capital

La protesta es produeix en un moment de gran incertesa política i econòmica al país. Està en estat crític

Efe
1 min
El jove ha estat traslladat a l'hospital pels serveis d'emergència

TunísiaUn jove tunisià venedor de cigarrets s'ha calat foc aquest dimarts a la cèntrica avinguda Habib Burguiba, a Tunísia capital, davant del Teatre Municipal, per protestar contra l'atur. L'acte imita el gest del jove Mohamed Buazizi, que es va cremar a l'estil bonze el 17 de desembre del 2010 i va desencadenar l'aixecament popular tunisià que el 2011 va derrocar el dictador Ben Ali.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Aquest és el primer cas d'aquest tipus que es produeix al centre de la capital i coincideix amb un moment de crisi política i econòmica al país, agreujada per la paràlisi institucional que va seguir l'assassinat el passat 6 de febrer del líder opositor Chokri Belaïd.

Segons els testimonis, la víctima, de 20 anys, ha estat envoltat en flames almenys un minut fins que diverses persones han aconseguit apagar-les. El jove ha estat traslladat amb vida a l'hospital i es troba en estat crític, segons fonts mèdiques.

El Parlament té previst sotmetre aquest dimarts al vot de confiança el nou govern tunisià proposat el passat divendres pel primer ministre Ali Larayedh al president del país, Moncef Marzouki.

stats