Bòsnia
Internacional 27/05/2012

Una noia alemanya és esclavitzada a Bòsnia per una parella durant 8 anys

La jove, de 19 anys, ha estat alliberada després de ser aïllada, mal alimentada i colpejada des del 2004. La mare biològica podria estar implicada en els fets

Reuters
1 min
Fotografia de la jove alemanya maltractada a Bòsnia / AFP

KaravlasiUna adolescent alemanya ha estat alliberada del maltractament a què l'ha sotmès una parella bosniana durant 8 anys. La noia, de 19 anys, vivia esclavitzada en un poble prop de la ciutat nord-oriental de Kalesija des del 2004. La parella que la retenia està detinguda i acusada de maltractar físicament i psicològicament la noia.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Un veí va avisar la policia després d'haver sigut testimoni de diferents maltractaments. La parella –Milenko Marinkovic, de 52 anys, i la seva dona, Slavojka, de 45– alimentava la noia amb menjar per a bestiar, la colpejava constantment i l'obligava a desenvolupar treballs forçats, com estirar un carro de cavalls. A més li havien prohibit el contacte amb la gent i no la deixaven assistir a l'escola. S'està investigant si també han abusat sexualment de la jove.

La mare alemanya de la noia havia estat casada amb Marinkovic i encara viu al poble. La dona ha estat interrogada i el seu paper en el cas s'està investigant. Malgrat això, encara es desconeixen els motius pels quals aquesta jove alemanya es trobava a casa de la parella bosniana. Actualment, la jove es troba en una casa segura i està atesa pels metges.

stats