Internacional 19/05/2011

Els altres indignats

Ciutadans de Grècia, Alemanya, França i Bèlgica també han mostrat la seva oposició al sistema polític i econòmic

Redacció
1 min

BarcelonaA Europa trobem exemples de moviments de protesta:

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Grècia. Des de la intervenció de la UE i l'FMI amb un pla de rescat que imposa fortes retallades socials al país s'han viscut vuit vagues generals l'any passat i dues més enguany.

Alemanya. La premsa alemanya ha escollit com a paraula de l'any passat el neologisme Wutbürger (ciutadà rabiós). El projecte Stuttgart 21 de renovació de l'estació de trens de la ciutat s'ha convertit en el símbol contra els discutits megaprojectes urbanístics.

França. Els Enfants de Don Quichotte, que havien acampat a la riva del Sena en protesta per l'increment de la pobresa, segueixen ocupant edificis buits per donar un sostre als més pobres. La xarxa RESF ajuda els pares sense papers que tenen fills escolaritzats a evitar les expulsions. Centenars de milers de treballadors es van manifestar el setembre contra l'augment de l'edat de jubilació.

Bèlgica. El moviment conegut popularment com "la revolució de les patates fregides", format bàsicament per estudiants universitaris, protesta per la paràlisi en la formació de govern després d'un any sense executiu per la pugna entre flamencs i valons. Són els únics que, en lloc de fer caure un govern, volen posar-lo.

stats