ARGENTINA
Internacional 23/02/2012

Almenys 50 morts i 676 ferits en l'accident de tren de Buenos Aires

Hi ha 200 ferits greus als hospitals. Encara es desconeixen les causes del sinistre. Un comboi amb dos mil passatgers va descarrilar en una de les estacions més concorregudes de la capital argentina

Efe
2 min

Buenos AiresJa són 50 les persones mortes en l'accident de tren d'aquest dimecres en una estació del centre de Buenos Aires, segons informa el diari argentí 'Clarín'. Hi ha 675 ferits, segons l'últim balanç oficial. 200 ferits estan greus, ingressats als hospitals de la ciutat. Desenes de persones busquen els seus familiars desapareguts.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Daniel Russo, el director de Defensa Civil, ha ha qualificat d'"angoixant" la tasca dels bombers per rescatar els passatgers atrapats als primers vagons del comboi.

Un problema dels frens

L'accident va passar quan, segons els testimonis, un tren de la línia Sarmiento que anava ple de passatgers no va poder frenar en arribar a l'estació Once, una de les més concorregudes de la ciutat, i va impactar contra el sistema d'amortidors de l'andana. Segons el secretari de Transport, Juan Pablo Schiavi, el comboi va entrar a l'estació a "26 quilòmetres per hora i, segons sembla, va tenir un error en el sistema de frens".

Pendents de la investigació

"Està tot filmat, cosa que facilitarà la investigació", ha afegit el secretari de Transport, que es va desplaçar al lloc de l'accident amb el ministre de Seguretat de la ciutat de Buenos Aires, Guillermo Montenegro. "El tren estava ple de gent i l'impacte ha estat molt fort. No sabem què ha passat", ha explicat un dels passatgers a la televisió.

Cristina Kirchner suspèn l'agenda

Ahir per la nit la presidenta d'Argentina Cristina Kirchner va emetre un comunicat on expressava el "profund pesem" per les víctimes de l'accident ferroviari. La Casa de Gobern ha informat que la presidenta ha suspès l'agenda. Per avui Kirchner tenia programat firmar un acord per poder transmetre les carreres automobilístiques a traves de la televisió pública i també estava previst un acte a la Casa de Govern.

Els primers testimonis

Segons han declarat els primers testimonis al diari argentí 'Clarín', el tren "ja circulava amb dificultats" després de saltar-se dues estacions. El comboi viatjava en hora punta i la gent es desplaçava i s'acumulava cap els primers vagons per estalviar temps.

stats