Internacional 03/09/2012

Bogotà fitxa Garzón per presentar un programa de televisió sobre el procés de pau amb les FARC

Titulat "Com van la pau i els drets humans?", s'emetrà els dimecres a la nit per la televisió pública

Efe
1 min
Garzón ha comparegut davant l'ambaixada / EFE

BogotàCanal Capital, la televisió pública de Bogotà, ha fitxat a l'exjutge espanyol Baltasar Garzón per codirigir un programa sobre l'incipient procés de pau obert a Colòmbia, segons ha confirmat aquest dilluns el gerent general del canal, Hollman Morris.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Garzón, que és assessor de la Organització d'Estats Americans (OEA) a Colòmbia, treballarà els dimecres a la nit al programa "Com van la pau i els drets humans?" amb el periodista colombià Perdo Medellín, especialista en el conflicte armat que pateix aquest país des de fa gairebé 50 anys.

"Per primera vegada, en un país que es manté en conflicte, sorgeix en una televisió pública un programa per analitzar la pau, la guerra i els drets humans. És un programa dedicat a l'anàlisi del conflicte, i què millor que tenir a Baltasar Garzón encapçalant el projecte", ha indicat Morris.

"El paper de Garzón no serà entrar a debatre, sinó analitzar; permetrà que a Colòmbia es coneguin d'altres processos de negociació, com els casos d'ETA a Espanya, de l'IRA a Irlanda, els processos de pau de El Salvador, Guatemala o Sud-àfrica, perquè la societat tingui més elements d'anàlisi", ha explicat Morris.

Aquest programa neix una setmana després que el president de Colòmbia, Juan Manuel Santos, anunciés que s'havien produït conversacions exploratòries amb les FARC per iniciar un procés de pau, que presumiblement començara a octubre a Oslo per després traslladar el diàleg a l'Havana.

stats