Brasil
Internacional 09/02/2012

Acaba la vaga dels policies brasilers

Feia 10 dies que els agents reivindicaven millores salarials tancats a l'Assemblea del Salvador de Bahia. Aquesta matinada s'han lliurat a l'exèrcit

Efe
1 min
Un ermità deixa anar un colom blanc davant l'exèrcit Brasiler prop de l'Assemblea Legislativa al Salvador/ EFE

BahiaEls 300 policies brasilers que havien ocupat en motiu de protesta l'Assemblea Legislativa de l'estat de Bahia, a la ciutat de Salvador, s'han rendit aquest dijous davant l'exèrcit.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La vaga, que tenia com objectiu reivindicar millores salarials, va ser declarada il·legal per un tribunal i va deixar pràcticament sense vigilància policial els carrers de l'Estat de Bahia, especialment Salvador, la capital. Les autoritats van declarar dimecres que entre l'1 i el 8 de febrer s'havien registrat 135 assassinats a la ciutat brasilera.

La vaga ha causat, a més, grans pèrdues pel comerç i el turisme, ja que moltes botigues van ser saquejades abans que l'exèrcit envies uns 3.000 homes a Bahia. També s'ha vist compromesa la celebració del carnaval de Salvador, un dels més tradicionals del Brasil, que començarà d'aquí uns dies.

Un advocat dels policies ha explicat que han decidit entregar-se després que un tribunal els negués un segon recurs i que el governador de Bahia, Jackes Wagner, declarés que no acceptaria l'amnistia general pels policies. Tot i això, Wagner, s'ha mostrat disposat a perdonar els agents que no hagin participat en actes vandàlics.

stats