ARGENTINA
Internacional 28/07/2012

La Cámpora, els soldats dels Kirchner

La presidenta argentina governa rodejada de joves tutelats pel seu fill

Joan Biosca
1 min
BANY DE MASSES La presidenta argentina, Cristina Fernández, durant l'acte d'homenatge a Eva Perón que es va fer dijous a Buenos Aires.

Buenos AiresJa fa mesos que, en qualsevol moment, pot aparèixer a totes les pantalles de televisió per sorpresa i sense avisar la presidenta Cristina Fernández. Ja sigui inaugurant una fàbrica o bé simplement per dirigir-se als ciutadans; per llei, tots els mitjans audiovisuals han d'emetre sense excepció els seus discursos, sempre que ella ho demani. Un model que ha copiat del veneçolà Hugo Chávez. Es tracta de les anomenades 'cadenes nacionals' i bona part tenen lloc a la Casa Rosada, la seu del govern argentí a Buenos Aires, a la plaça de Mayo.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Quasi sempre, al costat de la mandatària hi ha els seus ministres, així com la claca de joves que no paren de cantar i cridar a favor seu, com quan es va decretar la nacionalització de Yacimientos Petrolíferos Fiscales (YPF), fins fa uns mesos filial de Repsol, presidida per Antoni Brufau. Aquests joves funcionaris i seguidors de la presidenta són membres de La Cámpora, una formació política, i s'autoproclamen "els soldats de Cristina".

Llegiu-ho a l'ARA Premium.

stats