Internacional 10/01/2013

Caracas celebra la "no-investidura" de Chávez

Milers d'incondicionals del chavisme es concentren davant del palau de Miraflores en un acte de solidaritat amb el president, ingressat a l'Havana

Efe
1 min
Marxa militar de suport a Chávez a Caracas. AFP

CaracasMilers de seguidors del president veneçolà, Hugo Chávez, s'han començat a congregar al centre de Caracas per participar en la concentració convocada pel Partit Socialista Unit de Veneçuela (PSUV) per a aquest dijous, quan el líder bolivarià, hospitalitzat a Cuba, havia de ser investit per al període 2013-1019.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Des de primera hora del matí, incondicionals del president d'arreu del país han començat a reunir-se davant del palau de Miraflores cridant consignes de suport al president, i també agraint al Tribunal Suprem la decisió de permetre l'ajornament de la presa de possessió fins que Chávez s'hagi recuperat.

El president veneçolà està hospitalitzat a Cuba des de l'11 de desembre, quan va ser operat per quarta vegada d'un càncer.

D'acord amb els últims informes del govern, el mandatari té una insuficiència respiratòria com a conseqüència d'una severa infecció pulmonar i el seu estat "estacionari".

Davant de la polèmica constitucional per l'absència en l'acte d'investidura, el Tribunal Suprem de Justícia (TSJ) va dictaminar dimecres que el jurament no és necessari en el cas de Chávez, ja que es tracta d'un president "reelecte" després dels comicis del 7 d'octubre.

A més, el Suprem va decidir que el govern actual, el mandat del qual acabava aquest dijous, pot continuar en funcions encapçalat pel vicepresident, Nicolás Maduro.

stats