Veneçuela
Internacional 23/02/2012

Hugo Chávez viatjarà a Cuba per ser operat

L'Assemblea Nacional ha donat el permís perquè el president s'absenti de Veneçuela. L'oposició exigeix transparència sobre l'estat de salut del mandatari

Efe
1 min
Hugo Chávez durant un consell de ministres aquest dijous / EFE

CaracasEl president de Veneçuela, Hugo Chávez, viatjarà aquest divendres a Cuba per operar-se després que l'Assemblea Nacional hagi aprovat per unanimitat el permís sol·licitat pel president per absentar-se del país. La constitució exigeix l'autorització parlamentària per les estades de més de cinc dies del cap d'estat fora del país. La nova intervenció es realitzarà a l'Havana dilluns o dimarts de la setmana que ve.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Chávez va demanar el permís després d'informar dimarts que li havien localitzat una nova lesió amb altes probabilitats de ser maligna a la mateixa zona on se li va extirpar un tumor cancerigen el juny passat.

"Allà estaré, Fidel (Castro). Demà marxaré cap a la tarda, de nou a una altra batalla que, com a guerrillers del temps que som, també vencerem" , ha dit el mandatari en un consell de ministres transmès per la ràdio i la televisió.

Malgrat que l'oposició veneçolana ha desitjat una ràpida recuperació a Chávez, ha exigit que el govern sigui transparent pel que fa a l'estat de salut del president.

Chávez ha assegurat que seguirà en contacte amb el seu gabinet i que viatjarà amb un grup integrat pel seu equip més proper, com la ministra de la Presidència, Erika Farías, i un responsable de Defensa.

stats