VENEÇUELA
Internacional 11/06/2012

Chávez aspira oficialment a perpetuar-se dues dècades al poder

El president veneçolà registra la seva candidatura a les eleccions presidencials tot i els dubtes sobre la seva salut. Milers de persones l'acompanyen en la inscripció electoral

Agències
1 min
Seguidors de Chávez a Caracas. EFE

CaracasInscriure's oficial com a candidat a la presidència de Veneçuela és una cosa de masses. Qui congregui la major quantitat de persones, més poder podrà aglutinar el pròxim 7 d'octubre. O bé això és el que s'han proposat tant Hugo Chávez com l'únic candidat de l'oposició, Henrique Capriles. Després que aquest últim congregués milers de seguidors diumenge, a Chávez se li ha preparat un bany de masses davant de la seu del Consell Nacional Electoral (CNE) a Caracas.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Però tot i els suports, Chávez no tindrà una campanya fàcil. Els dubtes sobre l'abast real del seu càncer diagnosticat l'any passat se sumen a un opositor que s'ha mogut casa per casa de Veneçuela per aglutinar vot, cosa que el president no ha pogut fer tractant-se a Cuba.

Tot i això, Chávez ha reiterat els últims dies que "fins i tot les pedres" saben que guanyarà a l'octubre, i per això ha anunciat que en el seu nou mandat el procés cap al socialismes que diu liderar traspassarà la "barrera del no retorn". "Compliré amb el que em toca a mi, inscriuré la meva candidatura i en un discurs, segurament, parlaré al país", va afirmar el president el dissabte.

Els comicis de l'octubre decidiran el període presidencial de 2013 a 2019, si Chávez guanya, aglutinarà dues dècades al poder de Veneçuela.

stats