Veneçuela
Internacional 31/05/2012

Un periodista nord-americà: A Chávez "li queden dos mesos"

Dan Rather afirma que la seva font és de primera mà i que el càncer del president de Veneçuela es troba en la seva etapa final. Si fos així, Chávez no arribaria a viure les pròximes eleccions del seu país, a les quals té intenció de presentar-se per ser reelegit

Efe
2 min
El president de Veneçuela, Hugo Chávez / AFP

WashingtonEl càncer del president de Veneçuela, Hugo Chávez, es troba en la seva "etapa final" i és "dubtós" que li permeti viure per veure els resultats de les eleccions del 7 d'octubre. Així ho ha anunciat el periodista nord-americà Dan Rather, expresentador del telenotícies de la CBS. Rather assegura que la informació li arriba des d'una "font altament respectada i propera a Chávez que coneix el seu estat i el seu historial mèdic".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El mandatari pateix rabdomiosarcoma –un tumor maligne al teixit conjuntiu– en estat de metàstasi, un tipus de càncer molt agressiu que es troba en la seva "etapa final". "La font assegura que el pronòstic és molt greu i que no s'espera que Chávez visqui més d'un parell de mesos", ha indicat Rather en la pàgina web del seu programa 'Dan Rather Reports'. Chávez té la intenció de presentar-se a les eleccions presidencials de Veneçuela –previstes per a l'octubre– per ser reelegit per tercera vegada, però la font citada per Rather creu que serà difícil que Chávez visqui per veure'n els resultats.

El mandatari va ser sotmès al febrer a una cirurgia en la qual se li va extreure un nou tumor de dos centímetres, que assenyalava la reaparició del càncer detectat el juny de l'any passat. De moment oficialment només s'ha informat que el tumor està en la zona de la pelvis, però no del punt de gravetat en el qual es troba.

Rather és un periodista que ha guanyat prestigi als EUA per la seva llarga carrera com a presentador del telenotícies del vespre de la CBS. Malgrat que ha assegurat que la seva font és fiable, ha advertit als seus lectors que "no existeix una confirmació immediata" de cap altra persona.

stats