Veneçuela
Internacional 26/04/2012

Chávez torna a Veneçuela després de ser tractat a Cuba per un tumor

El president veneçolà ha arribat al seu país després de passar 11 dies a l'Havana per rebre un tractament de radioteràpia per tractar-se un tumor cancerós

Efe
2 min
Fotografia cedida pel Palau de Miraflores del president veneçolà arribant a Caracas. / FRANCISCO BATISTA / PRENSA DE MIRAFLORES / EFE

CaracasEl president de Veneçuela, Hugo Chávez, ha arribat aquest dijous de matinada al seu país procedent de Cuba, enmig d'una inusitada discreció, sense actes públics i amb només alguns comentaris breus transmesos en diferit per la televisió estatal VTV.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Chávez ha arribat al voltant de les 00:50 hora local (les 7:20 hora catalana) a l'aeroport internacional de Maiquetía, proper a Caracas, després de passar onze dies a l'Havana seguint el tractament de radioteràpia que li va ser prescrit després que al febrer fos sotmès a una operació per extreure-li un tumor. "Sóc molt feliç de ser aquí de nou, tot i que mai marxo de veritat, però físicament", ha afirmat el president en una conversa amb diversos dels seus ministres, que l'han rebut a l'aeroport.

Arribada poc pomposa

Chávez no ha fet cap comentari, almenys no públicament, sobre el seu estat de salut ni sobre el tractament que segueix després de l'operació del 26 de febrer, en què se li va extreure un tumor cancerós, recurrència del càncer del qual va ser intervingut el juny de l'any passat. Vestit amb roba esportiva i envoltat pel seu gabinet de govern, amb el vicepresident, Elías Jaua, Chávez ha comentat que ha viatjat a Veneçuela tot revisant detalls de la Llei Orgànica del Treball que l'executiu té previst aprovar de cara a l'1 de maig.

Poc més. No hi ha hagut cap cadena de televisió que retransmetés la seva arribada, com en altres ocasions en què va tornar al país, ni més detalls sobre la seva salut. El ministre de Comunicació i Informació veneçolà, Andrés Izarra, ha estat l'encarregat de confirmar l'arribada del mandatari a través del seu compte de Twitter, on ha penjat una imatge del moment de l'arribada.

Aquesta setmana, el propi Chávez ha aclarit que restaria a Caracas els dies 26, 27 i 28 i que després continuaria amb la teràpia. "Després ve una altra sessió de radioteràpia, s'ha de continuar el tractament i altres avaluacions addicionals", va dir dilluns per telèfon des de l'Havana, sense precisar el lloc en què continuaria aquest tractament.

stats