Colòmbia
Internacional 08/03/2011

El govern acusa les FARC del segrest de 23 treballadors petroliers en una zona de selva de l'oest

Els operaris feien tasques de d'exploració i van ser atacats per un grup armat que se'ls va endur en llanxes. Les autoritats no descarten que es pugui tractar d'una acció de delinqüència comuna

Agències
1 min
Zona on s'ha produït el segrest.

BogotáEl govern de Colòmbia assegura que 23 treballadors petroliers de la companyia South American Estoration (SAE), una empresa subcontractada de la canadenca Talisman, van ser segrestats ahir mentre feien tasques d'exploració en una zona rural de l'est del país. El governador de la província de Vichada, Juan Carlos Ávila, ha explicat aquesta matinada que diversos homes armats van entrar a les instal·lacions de l'empresa i es van endur els treballadors cap a la selva. El diari El Tiempo, afegeix que els petroliers van ser obligats a remuntar en llanxes el riu Uvá.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El ministeri de Defensa ha confirmat el nombre de segrestats i responsabilitza de l'acció el front 16 de les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC), tot i que no descarta que es pugui tractar de bandes de delinqüents. L'exèrcit ha demanat a la població que contribueixi a l'operatiu de seguretat que s'ha organitzat a la zona i que inclou el desplegament de forces per terra amb suport aeri.

Colòmbia és el quart país de l'Amèrica Llatina en volum de producció de petroli, un sector en creixement en la mesura que l'estat ha aconseguit imposar-se a la guerrilla en algunes zones del país. Tanmateix són freqüents els atacs en les àrees remotes, amb menor presència dels cossos de seguretats.

stats