Publicitat
Publicitat

Món

Cristina Fernández repeteix mandat amb més del 53% dels vots

La presidenta argentina supera el socialista Hermes Binner en més de 35 punts i és la mandatària més votada des del 1973. Governarà quatre anys més

La presidenta argentina, Cristina Fernández, ha consolidat aquest diumenge la seva reelecció amb un 53,27% dels vots, a l'espera dels resultats finals dels comicis generals celebrats al país sud-americà.

Amb el 75% dels vots escrutats, el socialista Hermes Binner –del Front Ampli Progressista– se situaria com a segon candidat més votat, a una distància de gairebé 36 punts de Fernández (17,28%), en una jornada amb una participació que supera el 78% del cens electoral. En tercera posició hi figura el radical Ricardo Alfonsín (11,53%), d'Unió per al Desenvolupament Social, seguit pel peronista dissident Alberto Rodríguez Saá (7,88%). El cinquè lloc el manté l'expresident Eduardo Duhalde, candidat pel Front Popular (peronisme dissident), amb un 5,89% dels vots.

Cristina Fernández és la segona presidenta que aconsegueix la reelecció des del retorn de la democràcia, el 1983, i és la mandatària més votada des del 1973. Governarà quatre anys més.

Una multitud s'ha aplegat aquest diumenge a la Plaza de Mayo d'Argentina per ovacionar el triomf històric de la candidata del Front per a la Victòria (FPV). Acompanyada pels seus fills, Cristina Fernández ha evocat, emocionada, el seu difunt espòs, Néstor Kirchner, a qui atribueix tot el mèrit dels èxits aconseguits pel partit.

Més continguts de

315

Clinton vs. Trump

El duel més insòlit de la història per la presidència dels Estats Units

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT