AMÈRICA LLATINA
Internacional 07/02/2012

Mig segle de l'embargament dels Estats Units a Cuba

Es calcula que l'illa ha perdut 104.000 milions de dòlars per les sancions. Activistes i experts denuncien que és una política "obsoleta" que sobretot afecta la població cubana

Efe
1 min
Un chevrolet del 1957 fa de taxi als carrers de l'Habana. REUTERS

WashingtonL'embargament total per part dels Estats Units sobre Cuba compleix aquest dimarts mig segle. Els republicans continuen donant suport a la mesura i sembla que el president nord-americà, Barack Obama, no té cap intenció de canviar les coses. Tant activistes com experts, però, continuen denunciant que és una política "obsoleta" que sobretot afecta la població de l'illa. "La nostra política sobre Cuba continuarà igual", va comentar dilluns la portaveu del departament d'Estat dels Estats Units, Victoria Nuland, durant la seva roda de premsa diària.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

A principis del 2011, Obama va tirar endavant una ordre executiva per flexibilitzar les restriccions de viatges i missatgeria a Cuba, que havia plantejat George Bush. Però no va tocar cap punt del bloqueig unilateral contra l'illa que va impulsar oficialment el 7 de febrer de 1962 John F. Kennedy, llavors president dels EUA.

El Congrés dels Estats Units és l'únic que té la facultat de derogar l'embargament, reforçat el 1996. Però Obama vol que abans el règim del president Raúl Castro faci el "canvi" que, segons el seu punt de vista, encara no ha fet.

stats