Colòmbia
Internacional 28/05/2012

Les FARC alliberaran dimecres el periodista francès segrestat

La guerrilla colombiana ha anunciat a través d'Internet que facilitaran el lloc de l'entrega a la Creu Roja, a l'exsenadora Piedad Córdoba i a un delegat francès. Roméo Langlois va ser capturat el 28 d'abril mentre acompanyava una operació policial per escriure un reportatge

Efe
1 min
Fotografia del periodista francès capturat, Roméo Langlois / AFP

BogotàLes Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC) alliberaran el proper dimecres el periodista francès Roméo Langlois, a qui van segrestar fa un mes. "L'alliberació del periodista tindrà lloc el pròxim dimecres 30 de maig", indica la milícia en un comunicat difós a Internet, afegint que "les coordenades del lloc on es realitzarà l'entrega es facilitaran oportunament a la missió humanitària integrada pel CIRC –Comitè Internacional de la Creu Roja–, l'exsenadora Piedad Córdoba i el delegat francès" designat per François Hollande.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons ha detallat el delegat del CICR, Jordi Raich, s'espera que la guerrilla informi dimarts 29 "cap a la una de la tarda (hora local)" de "l'àrea aproximada on tindrà lloc l'alliberament". També assegura que en aquesta zona s'hauran de suspendre les operacions militars des de les 18:00 del dia 29 a les sis del matí del 31.

La captivitat del periodista francès va començar el 28 d'abril, quan els guerrillers van parar una emboscada a un batalló policial durant una operació per desmantellar laboratoris de drogues a les selves del Caquetà, al sud de Colòmbia. Durant els enfrontaments van morir quatre militars i va desparèixer el periodista, que acompanyava l'operació per fer-ne un reportatge.

stats