COLÒMBIA
Internacional 10/02/2011

Les FARC alliberen el primer segrestat

L'operació especial s'ha d'acabar diumenge i hi ha previst que cinc persones puguin tornar a casa. El govern colombià promet protecció i ajuda pels segrestats.

Agències
1 min
L'helicòpter brasiler que coordina l'operatiu especial.

VillavicencioEl conseller colombià Marco Baquero ja ha aterrat a la ciutat de Villavicencio, la capital del departament del Meta, després de ser entregat per les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC) a una missió humanitària i haver passat 19 mesos aïllat a les selves del país.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Baquero té 33 anys i ha arribat en un helicòpter que el govern del Brasil ha prestat per a l'operatiu especial. Fins diumenge s'han d'alliberar un total de cinc segrestats per la guerrilla. El conseller està amb un aparent bon estat de salut i només baixar de l'helicòpter ha abraçat el seu fill de dos anys i la seva dona.

L'operatiu especial continuarà avui. Es preveu que s'alliberi a la ciutat de Florencia, la capital del Caquetá, el conseller Armando Acuña i el fill de Marina Henru López Martínez. La missió acabarà el diumenge amb l'arribada a Ibahé, capital de Tolima (centre), del cap de policlia Guillermo Solórzano i el cap de l'exèrcit Salín Sanmiguel.

El president colombià, Angelino Garzón, ha anunciat que el govern otorgarà alguns beneficis especial als cinc segrestats, com mecanismes de protecció i ajuda.

stats