política
Internacional 05/06/2011

Comencen les votacions dels peruans residents a l'Estat espanyol

A Perú se celebra avui la segona volta de les eleccions presidencials. A l'Estat espanyol hi ha 123.931 electors peruans registrats. A Barcelona s'han habilitat 174 meses instal·lades al Palau Sant Jordi. Les urnes han obert a les 8.00 i tancaran a les 16.00 h

Agències
1 min

BarcelonaEls 123.931 electors peruans registrats a l'Estat espanyol acudeixen a les urnes per escollir el que serà el president del seu país durant els pròxims cinc anys.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La comunitat peruana decidirà avui entre el militant retirat Ollanta Humala, de l'aliança electoral Gana Perú, i la congressista Keiko Fujimori, filla de l'expresident Alberto Fujimori i del partit Força 2011. Humala va passar la primera volta del 10 d'abril per un estret marge.

La jornada electoral acabarà a l'Estat espanyol a les 16 hores i s'han habilitat més de 600 meses en 17 ciutats espanyoles, segons les dades facilitades a Efe per l'Ambaixada de Perú.

La majoria dels peruans acudiran a les urnes a Madrid (67.836), on hi ha un total de 348 meses electorals en el recinte firal IFEMA, i a Barcelona (33.787), amb 174 meses instal·lades al Palau Sant Jordi. La resta ho farà a Salamanca, Les Palmes, Màlaga, Mallorca, Tenerife, Saragossa, Tarragona, Vigo, Oviedo, Lleida, Sevilla, Almeria i València.

A Lleida, els electors votaran a l'Ajuntament i a Tarragona al Centre Llatinoamericà. Els votants de Girona s'hauran de desplaçar fins a Barcelona.

Els peruans residents a l'estranger no estan obligats a votar, a diferència dels que viuen al país andí, on l'abstenció està penada amb multes variables, segons el nivell econòmic de l'infractor.

stats