Internacional 28/12/2010

Vaga indefinida a Bolívia contra l'augment dels preus dels carburants

El sindicat dels transportistes de Bolívia ha començat una vaga indefinida contra l'increment dels preus dels carburants, de més d'un 70%. Els autobusos de línia no arriben a les grans ciutats i l'exèrcit està traslladant la població que ho necessita

Agències
1 min
Un policia controla una gasolinera a La Paz. Foto: REUTERS/David Mercado

La Paz p { margin-bottom: 0.21cm; } Diumenge, el govern bolivià va anunciar un decret per augmentar els preus dels carburants, que fa set anys que estan congelats, argumentant que no pot mantenir els preus artificialment baixos. El president Evo Morales va explicar que el petroli del país està sent robat a causa dels baixos preus.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Però la Confederació de Conductors, que agrupa conductors d'autobusos i de camions, ha declarat que l'augment tindrà un impacte molt negatiu i que es veuran obligats a augmentar els preus de les tarifes.

El vicepresident del país va explicar que no té sentit subvencionar una indústria els beneficis de la qual s'escapen del país.

Els preus pujaran entre un 73% i un 83%, segons el tipus de benzina. El govern ha explicat que compensarà l'increment amb la millora del transport públic i la congelació dels bitllets dels autobusos.

L'aplicació dels principis de lliure mercat, segons els experts, pot ser un test polític per al país d'esquerres presidit per Evo Morales.

stats