Publicitat
Publicitat

La policia omple de tensió l'enterrament del dissident cubà Wilman Villar

La Comissió de Drets Humans i Reconciliació Nacional denuncia la intervenció policial abans de l'enterrament i entre 50 i 70 detencions preventives


El pres cubà va ser enterrat ahir a la tarda a Contramaestre,  a l'est de l'illa, després de morir a causa de la vaga de fam que va mantenir durant 50 dies. El govern el va definir com un "reclús comú", va negar la seva vaga de fam i que fos un dissident. La dissidència cubana responsabilitza el govern de la mort de Villar, que el passat novembre va ser condemnat a 4 anys de presó per desacatament, atemptat i resistència. La mort, dijous, de Villar, va suscitar reaccions de condemna de l'oposició interna, de l'exili de Miami i dels governs dels Estats Units i d'Espanya. El seu cas s'ha comparat amb el d'Orlando Zapata, el pres polític que va morir el febrer de 2010 després d'una llarga vaga de fam.

La Comissió de Drets Humans i Reconciliació Nacional (CCDHRN) va qualificar  l'atmosfera de l'enterrament "d'intimidació policial". Elizardo Sánchez, el portaveu del grup, va declarar a Eefe que només van deixar entrar vuit integrants del grup dissident "Damas de Blanco" i a sis opositors. La policia, però, els va bloquejar i els va impedir anar al cementiri, on només hi va poder arribar la família. El mateix Sánchez va manifestar que "hi havia 6 opositors fora de la funerària que van ser arrestats per impedir que anessin a l'enterrament" i que va haver-hi entre 50 i 70 detencions preventives a Santiago de Cuba, Guantánamo, Granma i Holguín. "El Govern ha manejat una visió completament política de tot el procés de l'agonia, la mort, el funeral i l'enterrament de Wilman Villar. Todo ha sigut manipulat por la policia política", sosté Sánchez.


Etiquetes

Més continguts de

315

Clinton vs. Trump

El duel més insòlit de la història per la presidència dels Estats Units

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT