Món
Internacional 06/12/2010

Una esllavissada sepulta més de 100 persones a Colòmbia

Les fortes pluges a Colòmbia han causat ja 17 morts i 106 desapareguts al país, pendents de si la xifra creix per l'esllavissada que s'ha patit al barri de La Gabriela, al nord del país

Redacció
1 min
Gabriela 2

Colòmbia p { margin-bottom: 0.21cm; } Un mínim de 123 persones han quedat sepultades en una allau de fang provocat per les fortes pluges que estan caient al nord-oest de Colòmbia, a la localitat de Bello. L'equip que efectua les tasques de rescat –veïns, la Creu Roja, Defensa Civil, la policia i l'exèrcit– ha rescatat 17 cadàvers i també supervivents.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons han relatat alguns veïns, van sentir un terrabastall enorme i, tot seguit, un núvol de pols va encegar-los. Al cap d'una estona van poder comprovar que el fang havia cobert pràcticament tot el barri de La Gabriela, situat a tocar del vessant d'una muntanya.

El govern colombià calcula que, després de la temporada de pluges, hi haurà més de dos milions de damnificats, a banda de les víctimes mortals que ja ha causat, pendents del recompte de cadàvers d'aquesta esllavissada. De fet, el president Juan Manuel Santos preveu declarar l'estat d'excepció i buscar els recursos econòmics que li permetin fer front a una emergència que afecta a 28 dels 32 departaments del país.

stats