Publicitat
Publicitat

HAITÍ

El govern d'Haití concedeix un passaport a l'expresident Jean-Bertrand Aristide

L'exmandatari està exiliat a Sud-àfrica des del 2004, després del cop d'estat a un dels països més inestables i empobrits del Carib

El govern d'Haití ha concedit un passaport diplomàtic a l'expresident Jean-Bertrand Aristide, exiliat a Sud-àfrica des del 2004 després del cop d'estat. Aquesta decisió del govern haitià facilitarà el retorn d'Aristide a l'inestable i empobrit país caribeny. Segons les fonts, el passaport va ser entregat a l'advocat de l'expresident, el nord-americà Ira Kurzban, que va viatjar a Port-au-Prince per agilitzar el tràmit. El govern de René Préval va dir el 31 de gener que estava disposat a facilitar un passaport a Aristide perquè retorni al país.


Els partidaris d'Aristide han realitzat manifestacions des de fa unes setmanes davant les oficines públiques per exigir un passaport per a l'exmandatari. La portaveu d'Aristide ha declarat que els seguidors continuaran pressionant fins que aconsegueixin el retorn de l'expresident a Haití, que va assegurar el mes passat que volia tornar al seu país per “ajudar en el camp de l'educació”.

Etiquetes

Més continguts de

315

Clinton vs. Trump

El duel més insòlit de la història per la presidència dels Estats Units

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT