Veneçuela
Internacional 01/12/2010

Les pluges causen 29 morts i porten a decretar l'estat emergència

El govern veneçolà ha organitzat desenes de refugis per allotjar-hi els damnificats i les famílies que han hagut d'abandonar casa seva de manera preventiva

Efe
1 min
Una dona amb el seu fill sota la pluja de Caracas

Caracas p { margin-bottom: 0.21cm; } Les pluges que devasten Veneçuela han deixat 29 morts i més de 56.000 persones afectades, i han obligat el govern a decretar l'estat d'emergència en quatre regions per "prevenir mals majors", ja que la inestabilitat atmosfèrica es preveu que es mantindrà durant força més dies.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La majoria dels morts s'han registrat al Districte Capital i al veí estat de Miranda, a conseqüència d'esllavissades de terres que s'han endut per davant les cases senzilles de barriades pobres. El vicepresident veneçolà, Elías Jaua, ha anunciat que el govern "revolucionari" ha decidit ampliar el decret d'estat d'emergència, dictat ahir només per a la regió occidental de Falcón, a les regions centre-costaneres de Miranda, Vargas i Districte Capital. El vicepresident també ha informat de la decisió oficial de suspendre durant aquesta setmana les classes en els nivells maternal, primària i secundària, tant en institucions públiques com privades, en deu regions del país, entre elles el Districte Capital. Això, amb la finalitat de "protegir" els nens, "ajudar a la descongestió del trànsit, i permetre als equips de rescat desplaçar-se amb més seguretat".

Carreteres bloquejades per esfondraments, rius desbordats i zones poblades negades són imatges que es repeteixen en bona part del nord-centre veneçolà, on s'ha mobilitzat maquinària per netejar les vies de comunicació.

stats