Món
Internacional 20/08/2011

El braç armat de Hamàs suspèn la treva amb Israel

És la resposta del grup islamista palestí a l'onada de bombardejos israelians que, des de dijous, ja han deixat almenys tretze morts a la franja de Gaza

Agències
1 min

GazaEl braç armat del moviment islamista Hamàs s'ha desvinculat de l'acord de treva assolit entre Israel i el govern de Hamàs després de l'operació Plom Fos, arran dels últims bombardejos a Gaza i la mort de catorze palestins des de dijous.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"No hi ha més treva amb l'enemic", han informat aquesta matinada els batallons Azedin al-Qassam en un breu comunicat difós per una emissora del moviment, Al Aqsa (Jerusalem).

El missatge argumenta la decisió en les continuades "massacres israelianes injustificades contra el poble palestí", fent al·lusió a l'onada de bombardejos aeris a Gaza des de dijous.

L'anunci convida a qualsevol grup armat palestí a respondre als atacs israelians, sense fer referència si la crida inclou possibles milicians a Cisjordània o només a Gaza.

En les últimes hores, els bombardejos israelians sobre la franja han continuat i han causat la mort de tres palestins civils més, segons informa avui l'agència Wafa. Entre les víctimes hi ha un nen de 5 anys i un metge, segons l'agència palestina Maan.

Un mínim de tretze palestins han mort en l'onada de bombardejos d'Israel a la franja de Gaza, sis el dijous i vuit el divendres. L'escalada d'operacions es produeix en resposta a diversos atacs aquest divendres al sud d'Israel, i que van acabar amb la mort de vuit israelians.

Amb l'anunci de Hamàs es posa fi a la treva de facto existent entre el braç armat i Israel, assolida el 18 de gener de 2009, en una operació que el govern hebreu va batejar amb el nom de Plom Fos i en la qual es calcula que van morir uns 1.400 palestins.

stats