Síria
Internacional 03/04/2012

Un equip de l'ONU arribarà en les properes 48 hores a Damasc per preparar la missió d'observadors

Mitja desena de persones prepararan el desplegament de les 250 persones que monitoritzaran l'alto el foc, segons el pla de Kofi Annan. El president del Comitè Internacional de la Creu Roja visita Síria per ampliar-hi les operacions i accedir als centres de detenció

Agències
1 min

GinebraUn equip de les Nacions Unides arribarà en les properes 48 hores a Damasc per preparar el desplegament d'una missió d'observadors per monitoritzar l'alto el foc a Síria, segons ha informat aquest dimarts el portaveu de l'emissari internacional al país, Kofi Annan.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Ahmad Fawzi ha detallat que l'equip estarà format per unes 5 o 6 persones, entre les quals experts en missions de pau, logística i qüestions militars i polítiques.

Com a part del pla de 6 punts d'Annan, l'equip del Departament d'Operacions per al Manteniment de la Pau de l'ONU planeja una missió que tindrà entre 200 i 250 observadors desarmats. L'enviament de l'equip depèn del Consell de Seguretat de les Nacions Unides, que l'ha d'aprovar en una resolució.

El règim sirià ha acceptat aquest dilluns el termini del 10 d'abril per implementar el pla d'Annan, però els enviats occidentals al país no confien que Al-Assad acabi retirant l'exèrcit dels carrers en aquesta data.

El president del Comitè Internacional de la Creu Roja visita Síria

El president del Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR), Jakob Kellenberger, ha arribat aquest dilluns a Damasc amb l'objectiu d'ampliar les operacions humanitàries de l'organització a Síria i aconseguir accedir als centres de detenció.

Kellengerber ha destacat en un comunicat que en les últimes setmanes l'accés a les regions afectades ha millorat i que el seu personal pot passar més temps sobre el terreny per avaluar clarament les necessitats de la població.

El president del CICR serà dos dies al país –en la seva tercera visita a Síria des del juny del 2011– i s'entrevistarà, entre d'altres, amb els ministres sirians d'Exteriors, Interior i Sanitat.

stats